Gazon Hybrid PowerGrass

Gazonul Hibrid PowerGrass

PowerGrass™ oferă beneficiile ierbii naturale la costuri reduse de întreținere, deoarece covorul din material textil al sistemului protejează iarba naturală de jocul intens. Metoda de întreținere a agriculturii regenerative creează un ecosistem simbiotic între vegetație și microorganisme. Iarba naturală crește viguros și contribuie la reducerea temperaturii și captează carbonul, purificând aerul de praf oferind un impact pozitiv asupra mediului. Terenul PowerGrass™ atenuează schimbările climatice și previne eroziunea solului, oferă mult mai multe ore de joc în siguranță și limitează riscul de întreținere extraordinară deoarece nu necesită înlocuirea sistemului, atâta timp cât iarba naturală este întreținută în mod regulat, iar terenul este întotdeauna practicabil pe fibrele sintetice unde lipsește iarba naturală.

PowerGrass™ este cea noua tehnologie in materie de „teren hibrid”.

PowerGrass™ stabilește o nouă semnificație pentru „sisteme hibride de iarbă” care se abate de la „sistemele naturale întărite” pe care le cunoșteam până acum. Sistemele hibride de iarbă trebuie să ofere o suprafață în care iarba naturală să poată prospera în interiorul sistemului și să reziste cel puțin 20 de ore de utilizare pe săptămână în timpul sezonului de creștere. În același timp, trebuie să asigure suficiente fibre proeminente la suprafață pentru a se juca și fără iarbă, deoarece iarna frunzele plantei pot fi deteriorate. Acest rezultat este posibil doar cu instalarea la fața locului, deoarece gazonul natural sau ranforsat este pur și simplu așezat și nu poate fi cusut așa cum se rulează covorul hibrid. Acest tip de instalare face o diferență enormă pentru durata de viață a sistemului hibrid de iarbă și garanția în sine.

Sistemele de covoare hibride pot fi furnizate și în plăci mari, dar nu mai putem considera acest lucru „câmp hibrid”, ci pur și simplu întărit. De dragul unei bune înțelegeri, PowerGrass poate livra un teren hibrid atunci când este instalat direct pe șantier sau un pas natural armat atunci când instalarea se face în plăci care includ covorul hibrid chiar dacă acesta este același.

Sistemele hibride de iarbă sunt de fapt o alternativă la terenul sintetic și nu ceva între ele ca „sistemul natural întărit”, deoarece activitatea de joc nu se oprește niciodată în timpul sezonului de joc. Cei care iubesc să se joace pe iarbă naturală și doresc să ofere un teren performant, care va reduce costurile de întreținere și de ansamblu, aleg sistemul PowerGrass și contribuie la diseminarea de noi metode ecologice de funcționare pe baza liniilor directoare ale economiei circulare.

Iarba naturală și cea sintetică, dacă sunt bine combinate, oferă beneficii duble

Iarba hibridă PowerGrass oferă soluția ideală pentru terenurile de sport. Sistemul de gazon hibrid încorporează până la 3% gazon sintetic pentru a contracara uzura ierbii naturale. Restul de 97% din gazon este acoperit cu iarbă naturală. Scopul nostru este de a oferi o suprafață care este întotdeauna practicabilă și mai presus de toate fără riscul de brăzdare atunci când terenul are o umiditate mai ridicata decât in mod normal.

Sistemul hibrid PowerGrass™ oferă numeroase avantaje:

1. Previzibilitatea săriturii mingii, la fel ca un teren tradițional cu iarbă naturală.

2. Până la 1.200 de ore de joc pe an pentru clima nordică și 1.400 de ore pe an pentru clima sudică, suficient pentru a satisface nevoile majorității cluburilor.

3. Rezistența la alunecare în timpul accelerării și decelerației jucătorului. Ancorarea rădăcinilor de iarbă naturală pe covor asigură o tracțiune mai bună în timpul schimbărilor de direcție și reduce riscul de cădere.

4. Flexibilitate în caz de cădere: jucătorul va avea senzația căderii pe teren natural.

5. Costuri reduse de întreținere. Iarba se reface rapid după utilizare, în timp ce rădăcinile pătrund în covorul PowerGrass, minimizând riscul de a ridica gazonul de iarbă și de brăzdare a gazonului.

6. Durabilitate de peste 20 de ani cu îngrijire atentă și dedicată a ierbii.

7. Îndepărtare și reutilizare ușoară. Îndepărtarea gazonului hibrid este ușor: mașina de recoltat gazon colectează covorul cu iarba naturală ancorată. Ulterior, gazonul poate fi reutilizat pentru spații verzi publice, parcuri sau grădini.

Caracteristicile terenurilor de joc

Astăzi, cele mai prestigioase terenuri sunt din iarbă naturală sau întărită, în timp ce terenurile de utilizare intensivă sunt din iarbă sintetică. Federațiile naționale și FIFA au stabilit criteriile de calitate FIFA QUALITY sau FIFA QUALITY PRO pentru construcția terenurilor sintetice.

Conform standardelor FIFA, toate terenurile de joc trebuie să garanteze:

  • drenarea apei de ploaie pentru a evita formarea de bălți și îngreunarea jocului;
  • planeitatea suprafeței, deoarece orice goluri și nereguli pot devia și încetini traiectoria și săritul mingii;
  • refacerea daunelor și fisurilor în covorul sintetic pentru a evita riscul de entorsă la glezne și genunchi și pentru a oferi jucătorilor mai multă încredere.

 În ultimii ani, au fost adăugați noi parametri pentru a evalua calitatea suprafeței de joc:

  • elasticitatea terenului pentru a îmbunătăți confortul și amortizarea în caz de cădere;
  • stabilitatea suprafeței de joc pentru a sprijini jucătorul în timpul fiecărei acțiuni pe suprafețe uscate și umede;
  • tracțiunea suprafeței pentru a îmbunătăți aderența pantofilor, pentru a oferi mai mult joc și pentru a reduce riscul de cădere.

Terenurile cu gazon sintetic suferă puține modificări în timpul sezonului, pe terenurile cu iarbă naturală aceste caracteristici se modifică rapid și necesită întreținere continuă.

Soluția PowerGrass™

Gazonul hibrid PowerGrass este combinația perfectă de sintetic și natural. PowerGrass™ a fost dezvoltat special pentru a depăși problemele gazonului sintetic convențional, oferind în același timp cea mai bună bază posibilă pentru cultivarea ierbii naturale. Prin instalarea lui se formează o suprafață uniformă unde se poate juca fie imediat, fie la 4 săptămâni după însămânțare pe iarbă naturală întărită. Odată ce gazonul atinge densitatea dorită, riscul de entorse este redus deoarece iarba naturală acoperă 97% din suprafață și permite pantofului să se rotească cu jucătorul. Riscul de alunecare și cădere este redus deoarece rădăcinile pătrund și se ancorează pe suportul hibrid, oferind o rezistență mai mare la tracțiune. Senzația este aceea de a juca pe un teren natural ușor de întreținut în stare perfectă în timpul sezonului de joc.

În același timp, sistemul are costuri de întreținere mult mai mici decât gazonul pur natural. Fibrele protejează coroana plantei de uzură și se regenerează rapid, în timp ce rădăcinile pătrund în covorul nostru hibrid, făcând mult mai dificil pentru jucător să „smulgă” gazonul natural. Prezența covorului textil întărește suprafața naturală sub toate aspectele sale. Riscul ca jucătorul să creeze o gaură este zero. Dacă, din orice motiv iarba naturală nu a crescut încă sau a fost deteriorată, jucătorii pot juca în continuare pe gazon sintetic până la următorul interval de 3-4 săptămâni de însămânțare.

Pe un teren precum PowerGrass™, absența brazdelor este evidentă și este prima economisire în bugetul de întreținere. Elasticitatea și rezistența la tracțiune a suprafeței de joc pot fi măsurate și menținute uniform pe o perioadă lungă de timp cu ușurință. Datorită numeroaselor studii efectuate de industrie, a fost posibil să se dezvolte instrumente, în primul rând ciocanul Clegg, care vă permit să măsurați duritatea suprafeței de sport de la terenul dumneavoastră în mai puțin de o oră. Conform numeroaselor studii, toți tehnicienii sunt de acord că valorile ideale de măsurat pe un teren de fotbal sunt cuprinse între 65 și 85 Gm; valorile de peste 85 Gm sunt acceptabile, dar NU trebuie să depășească 100 Gm. Pentru a menține câmpul moale, este suficient să-l udați înainte de joc și, dacă acest lucru nu este suficient, să aerați substratul cu o mașină de perforat echipată cu dinți subțiri.

No Replies to "Gazon Hybrid PowerGrass"


    Got something to say?

    Some html is OK